Finansal Kontrol ve Açık Bankacılık

• Büşra Nur Kalaycı

Finansal Kontrol ve Açık Bankacılık

Küresel olarak yaşanan dijital dönüşüm, finansal hizmetlerin kullanıcıya ulaştırılmasında ve yönetilmesinde büyük değişikliklere yol açmıştır. Bu değişikliklerin en önemli örnekleri ise bankacılık ve açık bankacılık sistemlerinde öne çıkmıştır. Sürekli yeniliklerle ilerleyen bankacılık sektörü, günümüzde müşterilere en iyi hizmeti sunmak için gelişmeleri artırmaktadır. Fintech alanında yaşanan tüm gelişmeler müşterilere finansal kontrol alanında hız ve zaman kazandırmak amacıyla geliştirilmektedir. Bu noktada, teknoloji ile birlikte hizmet kapsamını geliştiren bankacılık sektörü, finansal kontrol noktasında da birden fazla kolaylığı finansal hayata kazandırmıştır. Özellikle işletmeler için finansal kontrol, işletmenin sürekliliği için hayati önem taşımaktadır. Dolayısıyla da bu konuda yaşanan her gelişme işletmeleri yakından ilgilendirmektedir. Biz de bu içeriğimizde, bankacılık alanındaki tüm gelişmelerin ve özellikle açık bankacılığın finansal kontrol üzerindeki etkilerini inceleyeceğiz.

Finansal Kontrol Nedir?

Finansal kontrol işletmeler için, gelirlerini ve giderlerini etkili bir şekilde yönetmelerini sağlayan önemli bir finansal yönetim adımıdır. Daha önce finansal yönetim konusundaki tüm detayları “Finansal Yönetim Nedir?” başlıklı içeriğimizde ele almıştık.
Buradan özetle finansal kontrolün, finansal yönetimdeki asıl rolüne kısaca değineceğiz. Bahsettiğimiz finansal yönetimin ilk adımı olan finansal kontrol, işletmenin likidite durumunu yönetmesine ve beklenmedik mali zorlukları atlatabilmesine olanak tanımaktadır. İyi bir finansal kontrol sistemi, firmalar için geleceğe yönelik planların yapılmasını ve hedeflere ulaşılmasını sağlamaktadır. Finansal kontrol sayesinde yapılan bütçeleme işlemi, mali kaynakların doğru tahsis edilmesini sağlar. Böylece firmalar finansal yönetim süreçlerini daha iyi yönetmektedir. Tüm bunların ortak bir paydası olarak işletmelerin karlılığını, verimliliğini ve mali hedeflere ulaşıp ulaşmadığını belirlemek için oldukça önemlidir. Öte yandan her sektör için, piyasada rekabet avantajı elde etmenin yapı taşı da iyi bir finansal kontrol, dolayısıyla da iyi bir finansal yönetimdir.
Peki açık bankacılık bu noktada kullanıcılara nasıl avantajlar sağlar? Şimdi bu konuyu daha detaylı inceleyelim.

Açık Bankacılık ve Şeffaflık

Açık bankacılık, finansal kontrol konusuna şeffaflık getirerek devrim niteliğinde yenilikler sunmaktadır. İşletmelere finansal verilerine daha kolay erişim, kişiselleştirilmiş hizmetler, yüksek güvenlik ve maliyet avantajları sağlamaktadır. Böylece finansal yönetimi daha etkili ve verimli hale getirmektedir. Türkiye’de de bu hizmetin hızla yayılması, hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin finansal kontrol ve şeffaflık beklentilerini önemli ölçüde karşılamaktadır. Burada sunulan avantajları daha net olması için başlıklar halinde inceleyelim.

finansal kontrol ve açık bankacılık

Veri Erişimi ve Yönetimi: Açık bankacılık, müşterilerin finansal verilerine daha kolay erişim sağlamaları amacıyla hizmet sunmaktadır. Birden fazla banka ile çalışan firmalar için tüm hesapları tek bir platformda görebilmek, finansal durumun daha kapsamlı bir şekilde analiz edilmesine olanak tanır. Dolayısıyla işletmelerin gelir – gider dengelerini daha şeffaf ve iyi yönetmelerini sağlamaktadır.

Kişiselleştirilmiş Finansal Hizmetler: Açık bankacılık, müşterilere özel teklifler ve hizmetler sunmaktadır. Finansal veriler ve firma faaliyetlerine göre analiz yapılarak, özel tasarruf planları ve yatırım önerileri sunulmaktadır. Böylece işletmelerin finansal hedeflerine daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmasına yardımcı olmaktadır.

Güvenlik ve Şeffaflık: Veri güvenliği konusunda yüksek standartlar belirlenmiştir. Müşteriler, hangi verilerin paylaşılacağını ve hangi hizmet sağlayıcılarla paylaşılacağını kontrol edebilmektedir. Bu şeffaflık, işletmelerin finansal bilgilerini daha güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlamaktadır.

Maliyet ve Verimlilik: Açık bankacılık sayesinde finansal hizmetlerin sunumunda maliyetler düşük ve verimlilik fazladır. Farklı finansal hizmet sağlayıcılarının entegrasyonu ile müşteriler en uygun fiyatlı ve en verimli hizmetleri seçebilmektedir. Bu da hem bireysel müşterilerin hem de işletmelerin finansal yönetim maliyetlerini azaltmaktadır.

Finansal Kontrol Adımlarında Vomsis Yanınızda

Açık bankacılığın sunduğu avantajlardan yararlanmak, finansal geleceğinizi daha iyi yönetmenizi sağlar. Ayrıca finansal hedeflerinize daha hızlı ulaşmanıza da yardımcı olacaktır. Tam da bu noktada Türkiye’nin yeni nesil açık bankacılık uygulaması Vomsis işletmeniz için burada.
Vomsis Banka Hesap Hareketleri Ürünü ile işletmenize ait tüm banka hesaplarını tek ekranda görüntüleyebilirsiniz. Böylece banka işlemlerinizde zamandan tasarruf edebilirsiniz. Vomsis POS Rapor ile tüm POS’larınızın anlık raporlarına istediğiniz zaman ulaşıp kontrollerini kolayca sağlayabilirsiniz. Online Tahsilat Sistemi üzerinden alacaklarınızı kolayca tahsil edebilirsiniz. Müşterilerinize mail ya da SMS ile kolayca tahsilat hatırlatması yaparak nakit akışınızı hızlandırabilirsiniz.

Kısacası Vomsis, finansal kontrol adımlarında her işinizi kolaylaştırmak için birden fazla ürünüyle yanınızda.

Vomsis ile bütün banka hesap bilgilerinize istediğiniz an ulaşabilirsiniz. Böylece finansal süreçlerinizde sistematik bir ilerleme sağlayabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler sırasında veri güvenliğiniz oldukça yüksek şartlarda korunmaktadır. İşletmenizin geleceği ve finansal yönetimi için Vomsis’i hemen ücretsiz deneyin.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!