Tek Ekranda Finansal Yönetim

• Büşra Nur Kalaycı

Tek Ekranda Finansal Yönetim

İşletmeler için finansal yönetim, sürdürülebilir büyüme ve başarının sağlanması için oldukça önemlidir. Finansal yönetim sürecinde, işletmelerin muhasebesel işlemlerinde kullandığı geleneksel yöntemler zaman alıcıdır ve hatalara daha açıktır. Ancak bu durum, teknoloji ile birlikte birbirinden yararlı yöntemlerin gelişmesiyle çözülmüştür. Fintech gelişmeleriyle, tek ekran bankacılığı ve online raporlama gibi çözümler işletmelerin muhasebesel süreçlerine kolaylıklar getirmiştir. Bu sayede, işletmelerin ilerlemesi ve büyümesinde temel olan finansal yönetim süreçleri hızlanmıştır. Tek ekranda finansal yönetim, işletmelerin gelir ve giderlerini kolayca takip etmelerine olanak tanımıştır. Böylece firmalar, mali durumlarını anlık olarak izleyebilmekte ve gerekli önlemleri hızlıca alabilmektedir. Finans sağlığında kritik öneme sahip olan nakit akış yönetimi de tek ekranda yönetim ile kolaylaşmıştır. Ayrıca nakit akış yönetimindeki planlama süreci de hızlanmıştır.
Tüm bunların yanında tek ekranda finansal yönetim, karlılık, likidite ve borçlanma durumları gibi finansal verileri anlık olarak izlemeyi sağlamaktadır. Bu veriler, işletmeler için mali performanslarını değerlendirmelerine yaramaktadır. Bu değerlendirmenin hızlı ve kolay yapılabilmesi, firma için iyileştirmelerin yapılmasını sağlamaktadır. Şimdi işletmeler için tek ekranda finansal yönetime dair ipuçlarını ve detayları inceleyelim.

Avantajlar

Kolay İzleme ve Raporlama: Finansal verilerin anlık olarak izlenebilmesi ve raporlanması, işletmeler için mali durumların daha iyi anlaşılması demektir. İşletmeler tüm finansal verileri tek ekranda bir arada görerek karar verme süreçlerini hızlandırmaktadır. Böylece raporlama işlemleri de kolaylaşmakta ve hızlanmaktadır.
Zaman Tasarrufu: Finansal verilerin tek bir ekranda görülebilmesi gerekli olan anlık bilgiye hızlı erişim sağlamaktadır. Bu durum firmaların muhasebesel süreçlerine önemli ölçüde zaman kazandırır. Bu durum özellikle küçük işletmeler için büyük bir avantajdır. Geri kalan zamanda işletmenin büyümesi için yürütülen projelere daha fazla vakit ayrılabilmektedir.
Karar Alma Süreçleri: İşletmeler için güncel finansal yönetim kadar geçmiş finansal performanslarını analiz etmek de önemlidir. Bu durumda tek ekranda performans analizi gerçekleştirmek ve geleceğe yönelik stratejik kararlar almak daha kolaydır. Tüm verilerin tek bir yerde toplanması ile daha bilinçli ve etkili kararlar verilebilmektedir.

Tek Ekranda Finansal Yönetim için Araçlar

Finansal Yönetim Nedir?” başlıklı içeriğimizde detaylı şekilde ele aldığımız gibi finansal yönetim, şirketler için kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak finansal hedeflerine ulaşmalarını sağlayan en önemli etkendir. Bu noktada finansal teknolojinin ilerlemesiyle birden fazla araç süreci kolaylaştırmaya başlamıştır. Özellikle açık bankacılığın gelişmesiyle Fintech sektörü giderek etkisini artırmıştır. Böylece işletmeler için finansal yönetim daha kolay ve sürdürülebilir olmuştur. Bu finansal teknolojilerden bazılarını sizler için detaylandırdık.
Muhasebe Yazılımları: Logo, DİA ve Netsis gibi muhasebe yazılımları, işletmelerin muhasebesel süreçlerinde oldukça önemlidir. Bu yazılımlar, gelir-gider takibi, fatura yönetimi ve finansal raporlama gibi işlemleri kolaylaştırmaktadır. Geliştirilen bu yazılımlar tek ekranda finansal yönetimin önemli araçlarından biridir.
ERP Sistemleri: Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemleri, işletmelerin tüm operasyonel süreçlerini tek bir ekranda yönetmelerine yardımcı olmaktadır. SAP ve Oracle gibi ERP yazılımları, finansal verilerin yanı sıra, üretim, envanter ve insan kaynakları gibi diğer verileri de entegre etmektedir. Bu nedenle tek ekranda finansal yönetim için gerekli olan araçlardan biridir.
CRM Sistemleri: Müşteri İlişkileri Yönetim Sistemleri, müşteri verileri ile finansal verilerin entegrasyonunu sağlamaktadır. Salesforce ve HubSpot gibi CRM araçları, müşteri alışkanlıklarını ve finansal performansı bir arada izlemeyi mümkün kılmaktadır. Dolayısıyla finansal yönetimde işletmelerin müşteri profillerini izlemede büyük kolaylık sağlamaktadır.

Tek Ekranda Finansın Adresi: Vomsis

Vomsis açık bankacılık uygulaması, tek ekranda işletmenizin finansal yönetimini mümkün kılmaktadır. Bununla birlikte sayısız ek özellik ve entegrasyonlarla finansal yönetiminize dair ihtiyaçlarınızın hepsini tek ekranda toplamaktadır. İşletmeniz için kullandığınız tüm banka hesaplarını Vomsis’e entegre ederek tek ekranda yönetebilirsiniz.

 Banka Hesap Hareketleri ile önemli hesap hareketlerine göre notlar ve hatırlatmalar ekleyerek öncesinde bildirimler alabilirsiniz. Bu sayede işletmeniz için potansiyel riskleri önceden tespit edebilirsiniz. Tüm banka hesaplarından gelen verilerinize tek şifre ile kolayca ulaşarak analiz ve raporlamalarınızı hızlandırabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu raporlar sayesinde gelir gider analizi, nakit akış yönetimi ve bütçe planlaması gibi mali süreçleri daha etkin hale getirebilirsiniz.

 

Online Tahsilat Sistemi ile tahsilatlarınıza ait tüm bilgileri tek ekranda görüntüleyebilirsiniz. Müşteri bilgileri, taksitler ve işlem durumları gibi aradığınız tüm detaylar için online tahsilat sistemini kullanabilirsiniz. Tüm bu bilgiler arasında kolayca arama ve filtreleme yaparak zaman tasarrufunu maksimuma çıkarabilirsiniz. Filtrelediğiniz detayları Excel’e aktararak raporlamalarınızı hızlandırabilirsiniz. Tahsilat işlemlerinizin sıralandığı ekranda istediğiniz satıra tıklayarak işlem detaylarını özel olarak görebilirsiniz.

 

 Vomsis POS rapor, tüm fiziksel ve sanal POS’larınızı kolayca takip edebilmenizi sağlar. Bu ekranda, banka bilgisi, işlem tarihi, işlem detayı, net/brüt tutarlar ve taksitli/nakit ödemelerin yer aldığı tüm POS hareketlerini ve detaylarını görebilirsiniz. Bunun yanında geçmiş tarihlere ait ödemelerle birlikte bugün ve ileri tarihlerde hesabınıza geçecek ödemlere de tek tıkla ulaşabilirsiniz. Bankalara ait POS geçmişine daha detaylı bakmak için ilgili banka sekmesinin üzerine tıklayarak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Buradan komisyon tutarlarını, terminal bilgilerini ve net/brüt ödemeleri rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında en önemlisi Vomsis verileriniz için güvenli açık bankacılık sunar. Finansal verilerin güvenliği işletmeler için hayati önem taşımaktadır. Vomsis, tek ekranda finansal yönetim sunarken güçlü şifrelemeler ve güvenlik protokolleri ile verilerinizi korumaktadır. Zaman tasarrufu, kolay izleme ve raporlama, daha iyi karar alma süreçleri gibi faydalar ile birlikte işletmenizin finansal bilgileri güvendedir. Bu sayede, işletmenizde kolayca sürdürülebilir bir büyüme ve başarı elde edebilirsiniz.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!